Styr det mesta i ditt hem eller fritidshus via telefonen.

När man frågar runt för att få veta vad man helst vill kunna styra via sin telefon kommer belysning högst upp på listan. Det finns flera funktioner i ditt hem eller ditt fritidshus som du också kan styra över på distans. Du behöver ha en Android eller en iPhone med bluetoothfunktion. Sen är det bara att ladda hem de rätta apparna och köra igång.

Belysning
Det känns alltid välkomnande och tryggt att komma hem till en bostad där det redan lyser några lampor i fönstren och kanske utanför bostaden. Det ordnar du lätt via din mobil. Du kan även tända och släcka på olika tider om du inte vill ha en timer installerad därhemma. Syftet är att hålla inbrottstjuvarna borta. De tror att du är hemma när det händer olika saker med belysningen varje dag.

Larm
Har du installerat ett hemlarm kan du få signaler till din telefon så snart till exempel grannen går in och vattnar dina blommor när du är bortrest. Du kan även ha övervakningskameran kopplad till telefonen så att du kan se vem eller vad det är som rör sig i din bostad. Larm ger inte 100 % skydd mot inbrott, men det minskar risken radikalt.

Uppvärmning
Sänk värmen i din bostad när du reser bort. Det bidrar direkt till en lägre elkostnad. När du sedan är på väg hem tar du fram din telefon och fjärrstyr uppvärmningen. Din bostad är då varm och skön att komma hem till. Det här med att fjärrstyra uppvärmningen är särskilt värdefullt i ett fritidshus, som ju gärna står och blir genomkallt när det inte används på flera veckor eller månader. Du behöver alltså inte be en granne att gå in och vrida upp värmen innan du kommer fram. Det har du redan ordnat via din mobil.

Gräsklippare och pooldammsugare
Utanför din bostad har du kanske gräsmattor och en pool som ska skötas. Tänk så behändigt att kunna styra över din gräsklippare och pooldammsugare på distans. Gräsmattan är klippt och poolen är rengjord och klar att användas direkt när du kommer hem. Din poolrobot har flera olika program, så välj det som passar bäst beroende på hur länge sen den var aktiv. Du väljer även om den bara ska rengöra bottnen eller både bottnen och väggarna. Vilken skön känsla att kunna slå sig ner och bara njuta istället för att ta tag i en massa arbete direkt vid hemkomsten.