Då kan det vara läge att byta mobilabonnemang

Många har samma mobilabonnemang under flera år utan att tanken på att byta dyker upp. Det kan dock finnas anledning att byta, eller åtminstone kolla närmare på vilka alternativ som finns, till exempel om mobilanvändningen och behovet har förändrats.

Om behovet har förändrats

Mobilanvändandet har minst sagt förändrats under dom senaste åren – tidigare användes telefoner främst till att ringa och skicka textmeddelanden med men idag har många hela livet i luren. Den används för att betala räkningar, teckna försäkringar och annat viktigt. Det går till och med att styra hela sitt hem direkt från telefonen, till exempel när det kommer till uppvärmning och belysning.

I och med det har även behovet förändrats för många så för den som inte funderat över sitt mobilabonnemang på ett tag kan det vara dags att se över vilka alternativ som finns, och om det kan löna sig med ett byte. Om till exempel surfen ofta tar slut innan månaden gör det kan det vara fördelaktigt att byta till ett abonnemang med mer surf.

För billigare månadskostnad

En annan anledning till att många väljer att byta mobilabonnemang är för att få ner kostnaden. Ett abonnemang hos exempelvis Comviq, med 100 GB surf kostar 375 kronor i månaden. Ett abonnemang hos leverantören Halebop, med samma mängd surf, kostar 429 kronor i månaden. På ett år är prisskillnaden mellan dessa två alternativ drygt 650 kronor – vilket trots allt är ganska mycket pengar.

För den som är på jakt efter ett billigare abonnemang finns dock flera andra saker att kolla på än bara priset. Dom två alternativen som nämndes ovan har alltså samma mängd surf men kan skilja sig på andra sätt.

Den som bor på landsbygden kan till exempel ha nytta av att kolla dom olika operatörernas täckningskartor, för att försäkra sig om att telefonen faktiskt kommer gå att använda smärtfritt i hemmet.

Annat att kolla på är hur det ser ut med samtal och sms – många operatörer erbjuder fria samtal men inte alla. Kort och gott – utgå från det egna behovet, jämför olika operatörer och abonnemang på flera olika punkter för att hitta det som passar just dig. Kanske har du redan bästa tänkbara – även om du har haft samma under många år.