Köpa surfplatta till barn – 3 tips

Som vuxen kan man ha mycket nytta av en surfplatta och detsamma gäller för den som har barn. Surfplattan är kanske ingen barnvakt men dock ett bra tidsfördriv när man behöver få barnen att sitta stilla och vara lugna under längre perioder. Vad ska man då tänka på inför ett köp av en surfplatta till just ett barn? Nedan följer tre tips på saker att tänka på.

Surtplatta med eller utan ”barnläge”

Dom flesta märken och modeller har idag ett så kallat barnläge på sina surfplattor – men det kan ändå vara värt att kolla upp inför ett köp. Barnläge innebär att man kan begränsa plattan, till exempel för köp av och inuti appar, vilket innehåll som kan ses och så vidare.

Även om det blir barnets egen surfplatta så är det du som förälder som styr över den, något som kan spara både pengar och konflikter. Det finns säkerligen en hel del föräldrar som kan skriva under på att det kan bli dyrt utan barnläge, just på grund av köp av appar och liknande!

Snåla inte med storleken

Idag finns surfplattor i olika storlekar och även om en liten modell kan kännas både passande och praktisk finns anledning att tänka om. En större platta ger fler möjligheter – speciellt när det kommer till att använda den som TV. Att kunna slå på en film under långa bilresor är guld värt – så även om en större modell kostar ett par hundralappar extra så kommer det troligen vara värt det.

Lagringsutrymme

Även när det kommer till lagringsutrymme kan det vara värt att välja en storlek större, eftersom plattan, vid till exempel den ovan nämnda bilresan, kan komma att behöva användas i offline-läge. Då behöver man ladda ned filmer och liknande i förväg och då är det såklart en förutsättning att det finns tillräckligt mycket lagringsutrymme.

Även appar i form av spel och annat som barn gillar tar mycket plats.

Köp ett fodral – direkt

När det blivit dags att inhandla surfplattan – se då till att köpa ett fodral samtidigt, så att plattan är skyddad från första användning. Det finns många praktiska fodral som lämpar sig för barn, till exempel sådana med rejäla handtag för små händer att hålla i.