Digitala kändishälsningar – en succé

Att få en personlig hälsning från sin idol kan få vem som helst på gott humör – och med hjälp av den relativt nya tjänsten Memmo, som också blivit en dundrande succé, är det möjligt. Här finns artister, skådespelare, TV-profiler, idrottsstjärnor och andra kända ansikten redo att stå till tjänst med sina hälsningar.

Beställ en personlig hälsning från en kändis

Att beställa en hälsning från en känd person, till sig själv eller till någon annan, är väldigt enkelt. Man går helt enkelt bara in på memmo.me och väljer den person man vill ska spela in hälsningen. Därefter skriver man själv in vad man vill ha med i videon – till exempel ett namn så att den kända personen kan göra hälsningen ännu mer personlig.

När beställningen är lagd har personen 7 dagar på sig att spela in hälsningen och den skickas då till beställaren. På en del profiler finns märkningen ”expressleverans” och här kan man anta att man får videon snabbare än normalt.

Priset för dessa videohälsningar varierar – det är profilerna själva som sätter priserna och det varierar från ett par hundralappar till någon tusenlapp. Profilerna får en viss procent av priset och flera av dom väljer att skänka sin egen del till välgörenhet eller liknande.

Stort utbud av profiler

På Memmo finns inte bara en, två eller tre profiler att välja bland när man beställer en hälsning. Utbudet har växt sig otroligt stort, på relativt kort tid, och kanske är det just det stora utbudet som gör att tjänsten blivit så populär. Det finns helt enkelt en profil för alla (eller i alla fall för dom flesta) – någons favoritartist, någons förebild eller bara någon man tycker är härlig och rolig.

När man scrollar igenom utbudet är det ganska enkelt att navigera sig fram, eftersom dom kända ansiktena är indelade i olika kategorier. Några av dessa är:

  • Musik
  • TikTok
  • Komiker
  • Youtube
  • Influencers

Topplistan

Under 2020 skickades över 60 000 kändishälsningar via tjänsten och utifrån det har man sammanställt en topplista, som ser ut som följer:

  • Högst betyg – Maria Montazami, som fått 5 stjärnor i betyg från alla sina kunder
  • Flest bokningar – Ola-Conny, ett känt ansikte från bland annat TV-programmet Ullared är den person som fick flest bokningar under hela 2020
  • Trognast fans – Glen Hysén, som blivit ombokad av samma beställare flest gånger
  • Snabbast leverans – Dogge Doggelito, som på självaste julafton levererande 40 videos inom 15 minuter!
  • Mest populära skådespelare – Ola Rapace, som under året spelade in och levererade hundratals personliga hälsningar till sina fans