Hur du förbättrar batteritiden på din iPad

ipad batteri tid

iPad har en enastående batteritid om man jämför med en gammal hederlig bärbar dator, men ibland räcker den ändå inte hela vägen fram på tågresan. Det finns en rad enkla åtgärder man kan vidta för att behålla krämen i batteriet.

 

Håll iPaden skyddad från solen och extrem värme

Inget batteri mår bra av att vistas i varma miljöer. Om du kan förvara den någonstans där det är svalt, till skillnad mot bilen en varm sommardag, så sparar du mycket batterikapacitet.

 

Ställ ner ljusstyrkan på skärmen

Under ”Inställningar” kan man ställa in ljusstyrkan på skärmen. Desto högre ljusstyrka du har, desto kortare batteritid. För det mesta räcker det med 30% ljusstyrka för att du skall kunna använda iPaden fullgott.

 

Kort tid på autolås

Desto längre tid som iPaden tar på sig att låsa skärmen när du lagt ifrån dig den desto mer batterikapacitet drar den givetvis. Sänk tiden till det minsta möjliga alternativet under ”Inställningar”

 

Sätt på flygplansläge när du inte behöver åtkomst till internet

När du inte behöver surfa på nätet så kan du ställa in flygplansläge och därmed spara en hel del kräm i batteriet.

 

Använd WiFi istället för 3G när det är möjligt

Enligt Apple får man 10 timmars batteritid när man kör WiFi och endast 9 timmar när man kör över 3G-nätet. Därför är det givetvis smart att köra WiFi när det finns tillgängligt, och det går snabbare.

 

Stäng av automatisk synkronisering av mail och kalender

Om du har ställt in så att iPaden automatiskt kollar efter mail och nya kalenderposter så drar det givetvis en hel del ström varje gång den skall göra detta. Ställ in att hämta dessa manuellt för att spara batteri.

 

Stäng av eller begränsa notiser

Notiser är information sänt från en app till din skärm. När en uppdatering görs i ett program (en händelse på Facebook etc) så får man en notis om man har detta inställt. Stäng av notiser för program som du inte behöver för att spara på batteriet.

 

Stäng av platstjänster

Stäng av platstjänster för att spara ytterligare lite batteri i iPaden.

 

Stäng av Bluetooth

Om du inte använder dig av Bluetooth så är du smart om du stänger av funktionen då denna tar en hel del batterikapacitet i anspråk.